upper east side

[h residence]

New York, NY


Hidden within the historic area of upper east side, neighboring Metropolitan & Guggenheim Museum. By keeping the existing facade intact. We have elongated the living quarters into the rear yard to intertwine with the garden and further expand the greenery vertically (the Green Core) to the rooftop lounge. 


The new additioned exterior walls behind the street wall has adopted terracotta rain screen facade system and "backgrounded" with green walls to bridge the existing & new without disturbing the historic characters.


The New Green Core surrounded by the cascading dwelling areas, along with the double height Living Room & Kitchen has developed as the revitalization for the family's central focus. This strategy also opened up the internal areas to invite more daylighting.

​​​​​ARCHITECTURE.LIGHTING​.GRAPHICS.DESIGN